Dom Perignon rosé

A világ legismertebb francia champagne márkája. A hagyományok és mindenekfelett a kiváló minőség szimbóluma lett. Az ínyencek a világ legelőkelőbb italának tartják. A champagne névadója Dom Pérignon szerzetes, akit a champagne atyjaként emlegetnek. A champagne feltalálásának színhelye Hautvilliers, egy festői kisváros Párizstól keletre. A XVII. században egy bencés apátság állott itt, amelynek egy szerzetes, Dom Perignon atya volt a pincemestere. Ő használt először parafát a borospalackok dugaszolásához. Hamarosan észrevette, hogy egy idő után a pincében tárolt borban buborékok keletkeztek, amit ő az égiek ajándékának tartott. Megszerette a borban lévő buborékokat és idővel arra is rájött, hogy némi cukor hozzáadásával állandósíthatók. Azóta azt a bort ismerjük champagne-ként, amelynek második érése magában a palackban megy végbe és amelyet a kiváló – csakis Champagne vidékéről származó – szőlőfajták szakszerű házasítása, valamint a hosszú ideig tartó érlelési folyamat tesz igazán különlegessé. Illatának gazdagságát telt gyümölcsös jegyzetei és élénk virágos aromája adja. Egyedülállóságát önmagában fogyasztva mutatja meg igazán.

A limitált mennyiségben kapható champagne különlegesség nyolc éven tartó- Epernay pincéiben- történt érlelésnek köszönhetően nyeri el ízének gazdagságát és mélységét. Dom Pérignon Rosé nem a szabály, hanem maga a kivétel: az eladásra kínált mennyiség mindig limitált, hiszen a Dom Perignon stílusához illő Pinot Noir szőlő is igen különleges, és csak kis mennyiségben áll rendelkezésre.

  • Gyártó: Dom Perignon
  • Kiszerelés: 0,75 liter
  • Állapot: Rendelhető
  • Szállítási idő: 1-4 nap

97 200 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

A világ legismertebb francia champagne márkája. A hagyományok és mindenekfelett a kiváló minőség szimbóluma lett. Az ínyencek a világ legelőkelőbb italának tartják. A champagne névadója Dom Pérignon szerzetes, akit a champagne atyjaként emlegetnek. A champagne feltalálásának színhelye Hautvilliers, egy festői kisváros Párizstól keletre. A XVII. században egy bencés apátság állott itt, amelynek egy szerzetes, Dom Perignon atya volt a pincemestere. Ő használt először parafát a borospalackok dugaszolásához. Hamarosan észrevette, hogy egy idő után a pincében tárolt borban buborékok keletkeztek, amit ő az égiek ajándékának tartott. Megszerette a borban lévő buborékokat és idővel arra is rájött, hogy némi cukor hozzáadásával állandósíthatók. Azóta azt a bort ismerjük champagne-ként, amelynek második érése magában a palackban megy végbe és amelyet a kiváló – csakis Champagne vidékéről származó – szőlőfajták szakszerű házasítása, valamint a hosszú ideig tartó érlelési folyamat tesz igazán különlegessé. Illatának gazdagságát telt gyümölcsös jegyzetei és élénk virágos aromája adja. Egyedülállóságát önmagában fogyasztva mutatja meg igazán.

A limitált mennyiségben kapható champagne különlegesség nyolc éven tartó- Epernay pincéiben- történt érlelésnek köszönhetően nyeri el ízének gazdagságát és mélységét. Dom Pérignon Rosé nem a szabály, hanem maga a kivétel: az eladásra kínált mennyiség mindig limitált, hiszen a Dom Perignon stílusához illő Pinot Noir szőlő is igen különleges, és csak kis mennyiségben áll rendelkezésre.