Bolyki Sauvignon Blanc 2016/2017

Eger jellemző fajtája reduktív iskolázással: friss, virágos, fehér gyümölcsös, szőlős illat, könnyű, finoman ásványos korty őszibarack, szőlő és alma jegyekkel. Könnyű, filigrán, finom.

  • Állapot: Rendelhető
  • Évjárat: 2016, 2017
  • Gyártó: Bolyki János
  • Kiszerelés: 0,75 liter
  • Szállítási idő: 1-4 nap

1 720 Ft

Készleten

Kategóriák: ,

Leírás

A szőlő jellegzetes fűszeres aromái dominálnak illatában, kóstolva figyelemreméltóan telt és lendületes, mégis a könnyedség érzése lengi körül. Elegáns, koncentrált sauvignon blanc a Középbércről, egy igazi egyéniség.
Illatában citromhéj, grapefruit és farkasalma. A korty kis zöldpaprikával kiegészülve követi az illatot. Szomjoltó, üde és fanyar egyszerre.

A SZTORI
Gepárd a tévében. A szocializáció az igazán komisz játékos. “Ja tudom, gyerekkoromban mi is láttuk az izé sorozatot, ja akkor mi izé értjük egymást, vagy nem értjük, de sejtjük, miért nem értjük.” Na ez egy ilyen történet. Egyszer Janihoz egy méltán nagy sikerű borkóstoló után egy fiatal lány ment oda, szemében az őszinte rajongás csillogásával kezdett beszélni, hogy mennyire imádja az összes Bolyki bort, de a kedvence mégis a gepárd a mikrohullámú sütőben. Ekkor Jani arcára nagy betűkkel íródott fel, mint Harry Potter homlokára a jel, hogy “csibém, te akkor még meg sem születtél sajnos, amikor én már vezérfarkas voltam a baromfiudvarban, ez pedig nem mikrohullámú sütő, hanem japán gyártmányú katódsugaras tévékészülék”.

Szárazsága: száraz
Eredetmegjelölés: védett eredetű oltalom alatt álló eredetmegjelölésű
Fajták: Sauvignon Blanc
Erjesztés: tartályban, spontán
Érlelés: reduktív
Alkohol: 12,5 %
Cukor: 1,4 g/l
Sav: 6,1 g/l
Extrakt: 23,2 g/l
Kiszerelés: 0,75 l palack; hatos karton